WESTEND MAHALLESİ

7 Oca 2020

 Herkese iyi haftalar, iyi günler! Üç ay sonra sonunda tiyatronun yolunu tuttum. Aylardır biletini kovaladığım ve oyuncularından dolayı daha bir merak ettiğim oyun Westend-Batının Sonu’na gidebildim. Westend benim için yılın ilk tiyatro oyunu oldu bu arada. Hatırladığım kadarıyla en son Duru Tiyatrosu’nda Emre Kınay ve Evrim Alasya’nın İki Bekar oyununa gitmiştim. Blog içerisinde o oyunla ilgili bir şey yazmadım, neden yazmadım bilmiyorum.


 Westend’in için on üzerinden kaç verirsin  diye sorarsanız sekiz derdim.

 İki perde olan oyun DasDas’da oynanıyor. En son Dasdas’da Josep K.’yı izlemiştim fakat gittiğim zaman yeri farklıydı. Şuanda Metropol İstanbul yanına taşınmış. Benim için bayağı bir mesafeydi 😅 Biliyorsunuz ki DasDas biletlerini Biletix üzerinden satıyor ve ben Biletix’in otomatik seçimlerine bayılıyorum(!) 6 Ocak biletleri satışa sunulur sunulmaz en düzgün koltuğu bulabilmek için sayfayı kaç kere yeniledim bilmiyorum.

 Hikayemiz Westend adlı bir mahallede geçiyor. İki yıllık evli bir çiftin hikayesi ile başlayıp insan ilişkileri, sosyal hayat ve günümüz problemlerine gönderme yaparak ilerliyor.

İnternetteki yorumlara baktığımda insanların yüksek bir beklenti ile gittiğini fark ettim. Şöyle söyleyeyim, ben çok büyük bir beklentiyle gitmedim fakat istediğim keyfi aldım. Oyun bir yandan gönderme yaparken bir yandan da eğlendiriyordu.
 Benim için ilk perde bayağı keyifliydi. Karakterleri ve olayları anlamak güzeldi. Eğlence ve hikaye konusunda ikinci perde birinci perdeye göre bir tık alttaydı. İkinci perdede her şey çok hızlı ilerleyip bağlanmıştı. Oyunculara gelecek olursak hiçbirine sözüm yok. Karakterlerinin hikayelerini ve duygularını çok iyi şekilde anlattıklarına inanıyorum.


 Ve şunun farkına vardım, Mert Fırat’ın şuana kadar izlediğim oyunlarındaki karakterleri trajikomik bir hal içerisinde. Josep K. ve Bütün Çılgınlar Sever Beni oyunundaki gibi bu oyunda da aşırı eğlenceli ve bir o kadar değişik bir karakteri canlandırmıştı. Güzeller güzeli Tülin Özen'in sahnede izlediğim ilk oyunu oldu ve beklediğimden de iyiydi. Ufak Tefek Cinayetler’de nasıl dolu dolu oynamışsa Westend’de de öyleydi. Mert Fırat ve Tülin Özen’in dışında Naz Çağla Irmak ve Gün Koper’de oyunun farklı hikayelere sahip karakterleriydi. Hele ki oyun içerisinde Gün Koper’in yaptığı konuşma ‘vay be’ dediğim kısımdı.  
 Oyundan aklımda kalan iki cümle var, bunlar bayağı güzel göndermesi olan ve gerçeği yansıtan cümleler.

“İnsanlar her sabah aynaya baktıklarında depresyona giriyor.”
“Ülkeyi bir poşete koyup üzerine fiyat etiketi yapıştırmalı.”
Oyundaki şarkılardan birini bayağı sevdim onu da aşağıya koyuyorum! 🙇🏻‍♂️

Daha çok bahsetmek isterdim fakat meraklanıp izlemenizi daha çok istiyorum. Bunun dışında DasDas’da merak ettiğim oyunlardan birisi de Vahşet Tanrısı. Dilerim ona da en kısa sürede bilet bulabilirim.
Oyun ile ilgili bilgiler ve biletler için Tiyatrolar ya da DasDas'ın sitesinden ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

© MÜHENDİSİN BLOGU. Design by FCD.