Ben Bir 'True Blood' Alayım!

3 Şub 2018

   Yıllar öncesinde başladığım ve son sezonuna kadar aşık olduğum bu diziyi izlemeyen veya görüp de acaba ne ki diyen arkadaşlarım için yazıyorum bu yazıyı. Ve bu dizinin uyarlandığı bir kitap serisi var 13 kitaplık :-) Ben de kitapları olmasına rağmen bir türlü başlayamadım seriye ama bir şey çıkmazsa bu yaz okumayı planlıyorum! Dizide kısaca her şeyden bol bol var! Ama en çok Sookie hanım kızımınız salaklıklarıyla dolu! Küçücük bir kasabada yaşıyorsunuz ve bu kadar bela, olay nasıl başınıza geliyor, neden kurtulamıyorsunuz bir türlü anlayamıyorum?!


   Bu yazıyı yazmamın bir diğer nedeni diziye 4 sene sonra tekrardan başlamam. Dizi de çoğu insanı rahatsız edebilecek bir çok unsur olmasına karşın dehşet sürükleyici. Zaten her sezon 12 bölümden - 7. Sezon hariç - oluşuyor. Benim için bu dizi en güzel ve en iyi vampir dizisi. Hiçbir kural yok ve her şey açık açık ortada! hahah! 


 Dizinin her sezonun ve her bölümü ayrı ayrı maceraya sürüklüyor sizi. Az çok Sookie üzerinden kurgulanmış olsa da her oyuncunun hikayesine,macerasını yaşamış oluyorsunuz! Ve benim için bu diziyi dizi yapan en önemli iki karakter; Eric ve Pam <3 <3 <3 

 Herkesin beklediği 'ergen' vampir öyküsü de yok bu arada! Az önce de dediğim gibi 'açık' bir dizi. Bazı sahneler falan sizi rahatsız edeceğini düşünüyorsanız izlemeyin derim ne de olsa HBO dizisi! Bu arada HBO demişken, bu yayının dizileri harbi müko lan! 

 Hikayemiz Louisiana'da Bon Temps diye bir kasabada başlıyor/geçiyor. O yıllar vampirler tabutlarından çıkmış ve insanların arasına karışmışlardır. Sookie adlı 'garson' kızımızın çalıştığı bara Bill adında bir vampir ağabeyimiz gelir ve birbirlerine tutuşurlar. Tabii Bill ağabeyimiz bilmiyor ki sonrasın da Sookie'nin başı beladan bela gidecek diye. Her neyse, ilk sezon ardı ardına cinayetler işleniyor ve bunun sorumlusu Sookie'nin erkek kardeşi Jason Stackhouse olarak ortaya atılıyor çünkü Jason bu kızların her biriyle yatmış ve yattıktan kısa bir süre öldürülmüşlerdir. 



 Tabii bu olayın ipi herkese değiyor, barın sahibi Sam'den bir yandan aşçı bir yandan da 'satıcı' olan LaFayette'e kadar. İlk sezon böyle ve sonu da şaşırtıcı bitiyor. Her sezon sonları gizemli şekilde bitiriliyor ve bir sonraki sezon için daha da sabırsızlanıyorsunuz. Bildiğim kadarıyla ilk 4 sezon ve ilk 4 kitap birebir aynı -birkaç karakter dışında- yani hikayenin ana hatları aynı. Dizinin bir diğer olayı sizi bölümden bölüme kanser edebilme özelliğine sahip, Sookie'nin bir anlık patlamaları, salaklıkları.. Sende mi abiğğğğ! diyeceğiniz sahneler! Kanınızı çekebilir :-)

 Daha devam edersem spoiler vereceğimden korkuyorum bu nedenle burada susuyorum :-) Biliyorum çok kötü anlattım diziyi fakat katbekat harika mütüş bir dizi! İzleyin kaçırmayın!
  






Yorum Gönder

© MÜHENDİSİN BLOGU. Design by FCD.