"Hepimizin Cebinde Bir Yabancı Var!" - Cebimdeki Yabancı | Film Yorumu

6 Şub 2018

'Başlaması ve bitmesi bir olan bir filmdi!'


 
 Filmin fragmanını ilk gördüğümde, güncel olaylardan bir hikaye olması beni heyecanlandırdı ve meraklandırdı. Filmi kısa kısa anlatarak yorumlayacağım birazzzcık spoi içerebilir bilemem :-) Yazının en başından oyunuları, film süresini yazarak sıkmak istemiyorum sizi.




  Fragmanı izleyenler biliyor bilmeyenler içinde kısacık şöyle anlatayım; Bir grup arkadaş akşam yemeği için toplaşırlar ve yemek sırasında bir oyun oynamaya karar verirler. Yemek boyunca herkes telefonunu masanın üzerine koyacak, kimden, nasıl, ne sebeple mesaj ya da arama gelirse gelsin ortaya dökülecek.   

 Filmin konusu olarak değil de gerçek hayatta, yemek yerken oynanılacak bir oyun olsa diye düşünüldüğün de gerçekten çok gerginlik ve kaos yaratacak bir oyuna dönüşüyor.  Film konusu olarak düşünülünce de fazla mı drama-gerilim diye soru işareti takılmıyor değil?! Ama beklediğim gibi güzel hatta mükemmel bir film çıktı karşıma. Bu filmde sadece drama ve gelirim yok ayrı olarak komedi de var!


 Kadro da olan herkesin oyunculukları olsun, tavır, hareketler olsun her biri birbirinden iyi ve güzeldi.  Başlarda 'hadi artık heyecan başlasın!' diye söylenmeye baladım içten içe ve sonra her bir telefon çalışın da gerilme moduna geçer oldum. İsterdim ki o 'gerilim yaşatan' sahneler daha çok ve daha uzun olsaydı ya da bu filmin ikinci bir filmini yapabilirler ama aynı kadroyla :-P


Filmde telefona 'kara kutu' denilmesi olayına da katılıyorum. Bu kara kutular sahiplerine çevrilmiş bir silah aslında. Ve film yabancı bir yapımdan uyarlamaymış, izlemedim ama boş zamanımda izleyeceğim onuda. Yabancı versiyonun ismi 'Perfetti Sconosciuti'  
 Gitmeyenler bu hafta sonunuzu bu film ile değerlendirebilirsiniz şimdiden söylemesi. Gidilmeye değer bir film. :-) 






Yorum Gönder

© MÜHENDİSİN BLOGU. Design by FCD.