Hobbit | Kitap Yorumu

17 Oca 2018

Kitap Künyesi;

Sayfa Sayısı : 427
Yazar : J.R.R TOLKIEN
GoodReads Puanı : 4.25
  
 Ne kadar geç olsa da sonunda başladım bu seriye. Hep okumak vardı aklımda fakat bir türlü okuyamadım. Araya başka kitaplar girdi, bir dönem okuma isteğimi kaybettim falan fiştan. En sonunda biraz kült bir şeyler okuyayım dedim ve aklıma direk Tolkien amca bey geldi :)

  Öncelikle kitabın yukarıda ki baskısı şuan satış dışı. İthaki Yayınları yeni ve ciltli baskısı ile satıyor şuan fakat ben şansıma yukarıda ki baskıyı D&R'da bulmayı başardım. Asıl istediğim kapak bu değildi, bunun altın renklisi, ciltli olanı. Yeni ciltlinin fotoğrafısını yana koyarım. Bu yeni kapak tam hikaye kitabı gibi göstermiş Hobbit'i. Bu arada benim gibi sonradan bu seriye başlamayı düşünen varsa Hobbit ile başlayın arkadaşlar. İlk bakındığım da çoğu blogger ve forumlar 'Silmarillion'dan başlayın diyor fakat o kitaba başladığınız an duvara toslamış gibi oluyormuşsunuz çünkü kitap bütün Orta Dünya'yı başından sonuna kadar anlatıyor ve bu yeni, ilk okuyucular için pek sağlıklı olmuyormuş. Bende okuyan kişilere sorarak bu çıkarımı yaptım ve Hobbit'den başladım. 
 Yazıyı yorumumla birlikte karışık şekilde devam ediyorum.. 
 Hobbit harika ötesi bir serüven kitabı oldu benim için. Kitabın dili ağır değil, kendini okutuyor. Ne çok yabancı kelime ne de eski kelime var. İngilizce versiyonunun bir kısmını okudum bir yandan, çeviri içerisinde de bir hatayla karşılaşmadım.
 Kitap benim için Ullysses Moore serini anımsattı diyebilirim - tabii ki bu kitap çok daha öncesin de yazıldı.-  Her bölümde ayrı bir macera anlatılıyordu. Ve bu maceralar 3.l ağızdan anlatıldığı için her bir karakterin bakış açısına hakim oluyordunuz. Bu arada kitap Orta Dünya'nın tarihini değilde karakterlerini anlatan bir kitap. Her bölümde farklı tür karakterlerin özelliklerini, hobilerini vb. şeyler ele alınmış. -eminim ki bir sonra ki kitapta karşılaşacağımız karakterlerdir bunlar-

 Kitabın hikayesi kısaca şöyle ki; Gandalf'ın Bilbo Baggins isimli bir Hobbit'in ansızın kapısını çalıp maceraya davet etmesi tabii ki sadece ikisi değil. Diğer 13 cüce ile birlikte, Smaug adlı ejderhanın uzun zamanlardan beri kuşattığı defineyi geri almak. Maalesef hikayeyi daha iyi anlatmak isterim fakat ben spoilersız anlatamıyorum :( kötü bir yönüm bu!! 
 Bu yorumu yayınladıktan sonra filmlerine başlayacağım. Filmleri diyorum çünkü anladığım kadarıyla kitabın filmleri 3 bölüm şeklinde ayrılmış. 
 Bir sonra ki yazıda görüşelim ;-)


Yorum Gönder

© MÜHENDİSİN BLOGU. Design by FCD.