Sezen Aksu dinlemek...

9 Ara 2017

Aşk hakkında şarkı yazmış,
Ayrılık hakkında şarkı yazmış,
Kavuşma hakkında şarkı yazmış,
Mutluluk hakkında şarkı yazmış,
Hayallerimiz hakkında şarkı yazmış,
İyi ki de yazmış..
 Böyle bir başlıkla yazı yazmayı çok istiyordum,Sezen Aksu'dan bahsetmeyi, onun bizim için yazdığı kurtuluş ya da çıkış bulma sözlerine ne kadar hayran olduğumu bahsetmek amaçlı. 
 Her gün en az bir tane şarkısını dinlerim.. Bıkmadan, usanmadan! Sahneden ayrılması benim için ne kadar üzücü bir olay olsa da umutluyum ki bir gün dönecek sahnelere. Konserine gitmeyi o kadar çok isterdim ki. Keşke, keşke, keşke daha erken dünyaya gelseymişim dediğim oluyor :-) 
 Herkesin kendine has, kendi hikayesini anlatan elbette bir Sezen Aksu şarkısı vardı hatta birçoğu bizim hayatımızı oluşturmakta. Yukarıda da yazmış olduğum gibi mutluluğumuza, kederimize ve aşkımıza uydurabileceğimiz bir 'Sezen şarkısı' var. 
 En çok da nedense beni vapur yolculuğunda, saf ve gönülden İstanbul'a bakarken etkiliyor şarkıları. Vapurun peşinden gelen, vapurla yarış halinde olan martılara bakarken 'İstanbul İstanbul Olalı' parçası yüreğimi bir tık daha hızlandırıyor ya da biraz kırgınlık anımda 'Git' veya 'Geri Dön' parçaları kederime keder katmıyor, onu üzerimden atmama yardımcı oluyor. 
 Ya da aşkı tattığınızda 'Yavrum baban nereli, nereden bu kaşın gözün temeli..' sizi dillere destan edebiliyor.. 
Ya da neşeli anınız da bir 'Pardon' veya 'Şinanay' parçası..
 Onu dinlerken yaptıklarımız ve yapacaklarımızı değerlendirme süreci olur, onu dinlemek yatıştırıcı ve keyiflidir..
 Her şeye uygun bir stili vardır, bu şarkıların her biri bizizdir aslında..
 O kadar çok yazmak istiyorum ki Sezen şarkıları hakkında ama cümlelerim birbirine giriyor bir türlü anlatamıyorum. Sen harikasın Sezen Aksu..
Senin gibi bir sanatçımız olduğu için çok değerlisin! 

Yorum Gönder

© MÜHENDİSİN BLOGU. Design by FCD.