Aile Arasında | Film Yorumu

1 Ara 2017

  Filmin başından sonuna kadar tipim, ağzımda  askılık var gibiydi resmen. Benim için şuan ki  en iyi türk komedi filmi. Ne çok abartılı  şekilde espriler var ne de çok sade şekilde. Biraz filmin konusu,hikayesinden bahsedip biraz da yorumumu karıştırarak yazacağım. Taze taze olacak bu arada bu yazı, film daha bugün vizyona girdi. 

  Öncelikle konudan bahsedecek olursak, gazino şarkıcısı bir anne rolü ile karşımıza çıkıyor Demet Evgar. Karakteri bana göre o kadar iyi oynamış ki bir insan bir filmde bu kadar güzel çemkirir gerçekten. Demet Evgar rol ismiyle Solmaz bir yandan klarnetçi  Neco(Şevket Çoruh) ile ,21 senelik, bir aşk hayatı olduğuna inanıyor ve onu seviyor. Bunun yanında bir de kızları Zeynep (Su Kutlu) var. Babanın ne olduğunu bilmemiş, Emirhan'a aşık (Fatih Artman) kızımız. Bu arada filmden sonra saçımı Emirhan tarzın da yapmaya karar verdim arkadaşlar. 
 Solmaz'ın birde kız kardeşi Leyla var. Leyla karakterine Derya Karadaş can veriyor. Derya Karadaş'ı çoğumuz Yalan Dünya'dan tanıyordu, elbette sonrasın da 'Güldür Güldür Show' da oyunculuk hayatına devam etti ve benim Güldür Güldür'ü izleme sebeplerimden biriydi Derya Karadaş. Oyunculuğu, tiplemeleri, hareketleri beni benden alıyor gerçekten, çok başarılı bir komedyen. Birde bu ailenin çevresinde, Solmaz'ın iş arkadaşı,trans-birey olan Behiye (Ayta Sözeri) karakteri var. Onun da oyunculuğu Derya Karadaş gibi harika. 
 Gülse Birsel yazmış olmasına rağmen film içerisinde de yer alıyor, çok gıcık bir tiplemeyle. Zaten filmimiz onun sahnesiyle başlıyor. Mihriban karakteriyle, günlük hayatta ondan nefret edebileceğiniz, konuştuğu zaman ağzının ortasına yapıştırmak isteyebileceğiniz bir tipleme. Ve böyle bir tipleme Fikret (Engin Günaydın) ile evli. 
 Aslında bu film biraz 'oldies but goldies' oluyor çünkü Gülse B. ve Engin G. 'yi Avrupa Yakası'ndan sonra, böyle harika derecede komik karakterlerle görmek çok güzeldi. 
 Mihriban, Fikret'den boşanmak isteyince olaylar başlar.. Fazla bilgi vermemeye çalışıyorum şuan :) 
 Ha birde Adana grubumuz var! Zeynep'in sevgilisi Emirhan ve ailesi Adanalı. Zeynep, ailesi ile ilgili birçok şeyi ( annesinin mesleğini, babasını falan..) Emirhan'dan saklamıştır. Emirhan'da Adana'nın sosyetesinden. Babası Haşmet Bey'in (Erdal Özyağcılar) restaurant zinciri vardır 'HAŞM-ET' diye :) Annesi de,Mükerrem Hanım (Devrim Yakut), tam sosyete annesi ve ortalığı karıştırmayı seven bir tip. Emirhan bu süre içerisinde Zeynep ile evlenmek isteyecektir,tabii ailenin itirazları olacaktır. 
 Şunu da katmak isterim ki hayatımda ilk defa bir sinema salonunun bu kadar dolu hatta kahkahalarla dolu olması harika bir deneyim oldu benim için. Bir yandan insanların da tepkilerini görmek güzeldi. **Ön sırada ki teyze bayağı yüksek bir kahkahaya sahipti o hariç :-) ** 
 Mihriban'ın boşanma davasından, Neco'nun Solmaz'ı terk etmesinden sonra bir yanlış anlama sonucu Fikret ile Solmaz'ın yolları kesişecek ve...
 İşte burada susuyorum çünkü izlemeniz gerekir. Bu film hakkında söyleyebileceğim gerçekten bir şey yok, kadro deseniz hepsi bilinen iyi oyuncular. Espiriler dediğim gibi o kadar yavan değil. Zaten film beklentimin üstünde çıktı, eminim ki siz de gittiğiniz de pişman olmayacaksınız. Ama dilerdim ki sonu biraz daha coşkulu bitsin, sakın kötü son var falan düşüncesine girmeyin güzel bir son vardı bana göre ama benim için sonu biraz daha patlaklı olmalıydı. Her şeye rağmen harikaydı! İkinci devam filmi olur mu olmaz mı bilemem, inşallah da olur!
 Son olarak, filmden uzak bir konuya değinmek istiyorum: Cinemaximum. Evet çok iyi ekran kalitesine, salon konforuna sahipsin ama arkadaşım neden filmden önce bizleri sonsuz reklam serüvenine sürüklüyorsun ki?! 30 dakika boyunca reklam izletmek neyinize :( Bu konuyla ilgili umarım çalışmalarınız olur.. Herkese şimdiden iyi haftalar..

Yorum Gönder

© MÜHENDİSİN BLOGU. Design by FCD.