Hayatlara Dokunan, Öldüren Bir Oyun: Killology!

16 May 2018


 S O N U N D A! 
 O gün geldi çattı ve ben Killology oyunun izledim. Son iki gönderimde ne kadar çok gitmek istediğimi belli etmiştim zaten 😅 Şunu da söylemek istiyorum öncelikle aslında oyun ile ilgili yazı paylaşmayacaktım, ancak oyundan iki gün geçtikten sonra 'yazabilirim' dedim. Nedenini sorcaak olursanız, bu oyun beni dağıttı. Oyun dediğim 'tiyatro oyunu' anlamında değil, Killology'den bahsediyorum.


Bu oyun da beni çok şaşırtanlar arasında. Beklentimin ve beklediğimin katbekat üstünde çıktı. Hikayesi oyuncuları  ve sahnesiyle beni tamamen etkiledi. Oyun 125 dakika ve 2 perdeden oluşuyor. Son perde, yarım saat sürüyor. Craft Tiyatro'da sergilenen oyunda hepimizin bildiği ve sevdiği oyuncular var. İstanbullu Gelin'in Osman'ı Güven Murat Akpınar, en son 'Cebimdeki Yabancı' filminde gördüğümüz,blogda yorumunu yaptığım, Serkan Altunorak ve parlayan genç oyunculardan Ozan Dolunay. Evet oyunda üç kişi var. Üç kişinin farklı bakış açılarıyla anlattığı tek bir hikaye.
 Benim için oyunun sürekleyici olmasını sağlayan işte bu üç bakış açısıydı. Hikayelerini anlatmaya başlıyorlar ve bir puzzle parçası gibi birleştiriyorsunuz hepsini ve en sonunda tamamlandığında elinizdekinin bir puzzle değilde bomba olduğunun farkına varıyorsunuz! 💣 Baba-oğul konusu var bu bomba hikayede. Daha fazla içerik vermek istemiyorum spoiler verebilirim! 😏


  Tamam üç kişi oynuyor fakat şunu düzeltmek isterim ki bu üç kişi kendi karakterleri dışında çevrelerinde ki kişilerinde tiplemesini yapıyor. Beni oyunda etkileyen bir diğer şeydi bu. Oyuncunun karakterden karaktere geçmesi... Kısacası gerçekten beklediğime değmiş. Herkesin izlemesi, oyunda ki baba-oğul duygusunu içlerini çekmesi lazım. 
 Hala yazacak şey bulamıyorum oyun hakkında, gerçekten HARİKA! Tüm Craft Ailesi'ne böyle bir oyunu bizlere sundukları için teşekkür ediyorum. 😇 Ayrıca Craft tiyatroyu ne kadar sevdiğimi söylememe gerek yok. Orası resmen sıcak aile yuvası gibi benim için. Tiyatro sahnesine değilde eve gidiyormuşsun hissi veriyor benim için. 



6 yorum

  1. Gerçekten çok merak ettim şimdi ya yaz döneminde turne yaparlar mı acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi sosyal hesaplarına baktım belki oyun vardır diye fakat sezonun son oyununu 4 Haziran'da yapıyorlarmış. Bir sonraki sezona inşallah izlersin, kaçırılmaması gereken bir oyun. =)

      Sil
  2. Uzun zamandır böyle bir oyun arayışı içindeydim. Kaçırdığıma üzüldüm şu an :/

    YanıtlaSil
  3. Hiç tiyatroya gitmedim ve çok heveslendim 😔
    sizi takip ediyorum ben de bloğuma beklerim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu blogu açmadan önce bende gitmemiştim. Daha doğrusu en son ilkokuldayken falan gitmişimdir ama hep bir tiyatro sevdası vardı bende. Bu sene İstanbul'a gelince oyunları izlemek daha kolay oldu benim için. Tiyatroda bir oyuna gitmeye başlayınca gerisi geliyor emin olun :) Bu blogu açma amaçlarımdan biriydi böyle etkinlikleri oyunları vb. şeyleri sizlere aktarmak. Yorumun için çok teşekkür ederim :)

      Sil

© MÜHENDİSİN BLOGU. Design by FCD.