Gidilmesi Gereken Bir Sergi - Koloni Sergisi

1 Şub 2018

  

 "Koloni" sergisinden kısaca bilgi verecek olursam;
  23 Aralık 2017 - 3 Şubat 2018 arasında yapılan bir sergiydi. Ben son dakikada bugün -1 Şubat- gittim. Sergi Abud Efendi Konağı'nda yapıldı. 


  Ben ilk başta konağı bulamadım çünkü internette ve sergi sayfasında Sultanahmet'de gözüküyordu fakat Instagram gönderimlerinde ki etiket haritasına bakıldığın da Anadolu Yakası'nda gözüküyordu, hatta bir ara İspark çalışanına sordum ve bilmediğini söyledi sonrasın da şüpheye düştüm 'acaba karşı yakaya mı geçmeliyim?' diye.



 Neyse ki sonrasın da buldum :-) Başka bir sergi de bulamazsanız şöyle söyleyeyim Yerebatan Sarnıcı'nın giriş kapısından aşağıya doğru yürüyün. Ayasofya'nın yanında kalacak.


 Sergiye aşık oldum.. Her insan sergiye,müzeye ya da bir gösteriye gittiğinde her birinin farklı bir düşüncesi ve duygusu olur. Benim duygu düşüncem ise sanatçıyı anlamak. Sanat eserini yaparken ki hissini hissetmek ya da düşüncesini anlamak.


 Sergiye aşık olmamın bir diğer etkeni sergilendiği yerdi. Abdu Efendi Konağı gerçekten içeriden ve dışarıdan ayrı bir harika. İçerisi, dışarıdan bakıldığından da büyük. Konağın içerisinde gezerken kayboluyorsunuz resmen.. Bu sebepten ötürü dikkatli gezin, gözden bir şey kaçmasın ;-) 



 Her odada ayrı bir dünya vardı resmen ve odaların o eski döşeme kokusu tam bir 'oldies but goldies'  Şunu da söylemek isterim ki konakta gördüğünüz her kapının, perdenin ardında bir şey vardır. Bunu her sergide aklınız da bulundurun. (Ters sonuç alırsanız suçlu ben değilim :-) ) 


En sevdiğim buydu :)
 Sergi broşürü;




 
 Yazıyı uzatmayacağım 2 günü var serginin bitmesine. Sergileri seven ve bu 2 günde kime ulaştıysam bu sergiye kesinlikle  gitmeli!! Bir sonra ki yazı da görüşmek üzere!


4 yorum

  1. Çok değişik bir sergiymiş . Ben de fuarları seviyorum . Makina fuarlarını . :) Paylaşım için teşekkürler , mutlu günler diliyorum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen dediğin gibi 'çok değişik' Bu değişikliği beni etkiledi serginin. Bende bir yandan fuarcıyım ama kitap fuarı :-)

      Sil
  2. ben geç kaldım sergiye gitmek için, belki yeniden sergilenir. paylaşımınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer yarın vaktin varsa kaçırma git derim! :-) Yorumun için ben teşekkür ederim.

      Sil

© MÜHENDİSİN BLOGU. Design by FCD.