Bu Tramvay 'Arzu Tramvayı'

9 Şub 2018

Bir gösteri bu kadar güzel olur!

  2 gün önce önce gitmiş olmama rağmen oyunun etkisi hala üzerimde. Bu oyunu benim için bu kadar iyi yapan özellikler oyunculardı. Zerrin Tekindor'un deli bir ablayı, İbrahim Selim'in tatlı ve eğlenceli Mitch'i, Şebnem Bozoklu'nun her daim sakin kalmaya çalışan küçük kız kardeşi ve Onur Saylak'ın her an bomba gibi patlayacak bir kocayı canlandırması beni benden aldı.

  Tiyatro oyunu çıkışından önce Netflix'de 'İhtiras Tramvayı' çevirisiyle film olarak izlemiştim, tiyatro oyunu olacağını görünce hemen almak istedim. Salon da istiyordum ilk başta çünkü Biletix malum otomatikman atıyor sırayı ve kendin seçemiyorsun. Resmen her şey bahtına! Bir süre önce Güldür Güldür Show'a gittiğimde benim yerim kameranın arkasındaydı ve resmen sahnenin yarısından fazlası görünmüyordu ama sonra gelmeyenler olunca yerimi değiştirebildim.  

 Oyun yaz tatilinde kız kardeşi Stella'nın yanına gelen Blanche'in geçmiş ve şimdi arasında kendi içerisinde verdiği savaşı görüyoruz çokça. Blanche, ihtişamı güzelliği, giyimi - kuşamı seven bir kadındır. Stella'nın evine tatil niyetine gelmesinin başka bir nedeni elinde ki tüm mal varlığını kaybetmiş olması. İşte hikaye buradan sonrasında asıl başlıyor! Bir yandan Stella'nın kocası, bowling oyuncusu Stanley Kowalski var. Daha fazla oyun-film hakkında uzatmayacağım. 


  Oyun Zorlu PSM'de Drama Sahnesin'de oynandı. Maalesef ki fiyatlardan dolayı balkon kısmında bilet aldım :-) Zorlu AVM Bey lütfen öğrenciler için fiyatları birazcık düşürsek :-) Ama şansıma sahneyi tam karşıma almış şekilde oturdum. Oyun 2 buçuk saat sürüyor molayı katmazsanız. 20 dakika da mola veriliyor. Çoğu kişi çıkış da ' ben yoruldum, ben sıkıldım, uzundu ya bayağı' dese de ben çok sevdim çünkü büyük bir istekle aylardır bekliyordum. Bir diğer yandan oyundan bir gün önce gittiğim ve Şebnem Bozoklu'nun da yer aldığı 'Cebimdeki Yabancı' filminden sonra, filmde oynayan birinin bir diğer taraftan sahnede görmek ayrı bir keyiflendirdi beni. Oyuna gelen yaşlı tayfaya da sormak istiyordum aslında 'Sizin zamanınızda da vardı bu oyun hatırlıyor ya da biliyor musunuz?' diye.. 



 Zerrin Tekindor'u ilk defa sahnede izliyorum kadına tekrardan aşık oldum! Beni oyuna sapladı resmen. Bir İbrahim Selim'i de ilk defa sahnede izlemiş oldum. Çok istiyordum İbrahim Selim'in herhangi bir sahne oyununu görmek Arzu Tramvayı'na nasip oldu :-)
 
 Oyunun her şeyi çok iyi. Hikayesi, oyuncuları, dekorasyonu HER ŞEYİİİ!  Eğer size yakın ve uygun zamanda oyun sahnelenecekse kesinlikle gidin, yalvarıyorum lütfen gidinnnnnn! Bir yazımın daha sonuna geldim, olursa gidin bu oyunaaa! Hepinize iyi hafta sonları!

7 yorum

  1. Arzu Tramvayı'nı çok severim, Tennessee Williams harika bir yazar. Zerrin Tekindor'u en son Kara Sevda'da beğenerek izlemiştim, Blanche rolünde oynamış demek. Valla görmek isterdim. Çok teşekkürler tanıttığınız için, takipteyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için asıl ben teşekkür ederim :-) Ben uzun süredir Zerrin Tekindor'u izlemiyordum ama dediğim gibi oyunda oyunculuğu ile yıktı geçti. Oyun hala sahneleniyor diye biliyorum, Biletix'den bakabilirsin.

      Sil
  2. Eskişehir'e de gelse gidebilsek. Paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. Birde iyi bir yer bulma sorunu var değil mi? Her şeye rağmen yine de izlediğine değmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen.. Birde Biletix'de sistem yerini öylesine atıyor. 'Ne gelirse bahtına' durumu :/

      Sil
  4. zerrin tekindor'u izlemek için bile gidilir gerçekten , teşekkürler paylaşım için.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir blogunuz var ellerinize salık .Ayrıca yazılarınız çok tatlı ve komik .Kolay gelsin.

    YanıtlaSil

© MÜHENDİSİN BLOGU. Design by FCD.