What Happened To Monday - Yedinci Hayat | Film Yorumu

22 Oca 2018

Film Adı: What Happened to Monday (Yedinci Hayat)
IMDb Puanı: 6,9
Süre: 2 Saat
 Bu film hayatımdan resmen 2 saat çaldı diyebilirim ve üzülerek söylüyorum ki böyle güzel kurgusu olan bir film neden bu kadar batırıldı. Gerçekten arkadaşlar film de olan distopik dünya ve düzen çok iyiydi benim için fakat şöyle bir eksi vardı hikaye de olayların çoğu üstü kapalı anlatılmaktaydı. Hikaye de bulunan sistemin hikayesinin daha açık olmasını veya anlatılmasını çok isterdim. 

Bu distopik dünya da insan popülasyonunun artmasıyla, insanların kullanmakta olduğu ihtiyaçların kullanımı kat be kat artıyor. Böylece 'yalandan' bir sistem geliştiriliyor ve bu sistemde insanların sadece 1 (yazıyla da BİR) tane çocuğa sahip olma şansı var. 1'den fazla çocuğu olan kişinin artı olan çocukları alınıp yıllar sonra uyandırılmak kaydıyla uyutuluyorlar(!)

Hikayemiz de babaları ortadan yok olmuş, anneleri doğum sırasında hayatını kaybetmiş ve dedesinin eline kalan 7 kızımız var. İsimleri de bir o kadar zekice düşünülmüş bu 7 kızımız.. Pazartesi- Salı- Çarşamba - Perşembe.......... Gidiyor böyle. 


 Bu 7 kız kardeş dedeleri  tarafından büyütülüp eğitilerek sisteme karşı geliyorlar. Komik mantığı da şu ki; Pazartesi, pazartesi günü dışarıya çıkıyor.. Salı, salı günü falan.. Fakat bir gün Pazartesi ablacığımız kayboluyor ve hikayemiz tam olarak böyle başlıyor.

 Film aslında güzel fakat benim beklediğim gibi çıkmadığı için beni çok kırdı :-) İlk başta da dediğim gibi filmin sonunda da her şeyin üstü kapalı kaldı. 
Benim puanım bu filme; 2/5 




2 yorum

  1. Oysaki ben çok beğendim, Geleceğe ait bir kesitten, şu an tahmin edilen rakamlara göre dünya nüfusu yaklaşık 5 kat artacak peki su kaynakları tükenmeyecek mi ? Bu kadar arz'a talep nasıl sağlanacak ? Ya ölüm Ya Yaşam ilkesi belirlenmek durumunda kalınacak. Pazartesi de annelik duygusu ile yavrularını sağlama almak istemiş çünkü dedesi ne demişti bir durum oluştuysa diğerlerinize de olmak zorundadır. Oysaki diğer kardeşleri hamile değildi. Sizi izlemeye alacaktım ama bu düşüncenizden dolayı almıcam, iyi günler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fikrine hem katılıyor hem de görüşüne saygı duyuyorum. Ben bu filmi gerçekten çok büyük bir beklentiyke izledim ve filmde ardı ardına beklemediğim şeyler olunca içime sinmedi ama dediğim gibi konu distopikten öte yaşanacak bir şey olduğu için çok iyi ve bana göre daha iyi ele alınabilirdi. :-)

      Sil

© MÜHENDİSİN BLOGU. Design by FCD.