Moda ve Suikast - American Crime Story: Gianni Versace Suikasti

6 Mar 2018

 Biraz belgeselimsi biraz da gerilim dizisini tadında bu American Crime Story sezonu. İlk sezonunu izlemeden direk ikinci sezondan başladım American Crime Story dizisine çünkü ikinci sezon da modanın ustalarından biri olan Gianni VERSACE vardı.

 Çoğu modacının hayat hikayesini okumuş, var olanların çoğunun biyografik filmini izlemiştim. Bunlardan birkaçı şöyle ki; Coco Chanel, Yves Saint Laurent, Louis Vuitton.. Bunlar dışında moda tarafıyla alakası olanlar da var tabii! Bahsetmek istediğim türden örnek olarak ve benim en sevdiklerimden olan 'Şeytan Marka Giyer' 
 Eğer sizde bu tarz, moda ile ilgili olan, dizileri seviyorsanız American Crime Stary'nin bu ikinci sezonda ki hikayesini kesinlikle izlemelisiniz. 👌
 Çoğumuz biliyoruz ki 'VERSACE' Donatella Versace'nin abisi Gianni Versace tarafından kuruldu. Gianni Versace modaya gerçek anlamda yenilikler getirdi o dönemlerde. Fakat bu başarılı hayat hikayesinin sonu kötü şekilde bitti. Bir suikastle.
 Aslında bir suikast denemez ya da olayın iç yüzünü tam bilmediğimden böyle diyorum. Onu kıskanan, psikolojik nedenleri olan Andrew Cunanan tarafından öldürüldü. Bu adamın gerçek anlamda psikolojik problemleri var. Sözlü olarak hikayeyi okuyunca bir şey hissetmedim ama dizi öyle güzel ele almış ki hikayeyi adamdan gerçekten korkar oldum. 
 Dizi de herkesin gözünden bakabiliyorsunuz hikayeye, bu da hikayeyi daha da gerçek kılan şeylerden biriydi. 


 Vaktiniz varsa ve böyle heyecanlandırıcı, marka doğuşu dizileri seviyorsanız izlemenizi tavsiye ederim. 

 Bazı Gianni Versace Sözleri;
"Tereddütte olduğunuz zamanlarda, kırmızı giyin."
“Stil, öncelikle bir içgüdü meselesidir.”
“Bir elbise şekli olarak kadınları seviyorum.”






4 yorum

  1. Aaaa merak ettim şimdi bak

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle izlemek isterim, ben cinayeti yarım yamalamak hatırlıyorum gazetelere düşmüştü, sanki aklımda erkek sevgilisi filan o yüzden öldürüldü gibi kalmış ama belki de karıştırıyorumdur. Fazla ün, fazla şöhret, fazla para kıskanılıyor ve hayır getirmiyor...emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen dediğin gibi fazla ün şöhret bazen iyi olmayabiliyor. Kaçırma derim tekrardan =)

      Sil
  3. Büyük blog takip etkinliğinden geldim. Ziyarete bekliyorum ben de. https://bugunneizliyoruz.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

© MÜHENDİSİN BLOGU. Design by FCD.